A Wall Street farkasa

Tegnap néztük meg moziban. A történet a főhős életútját mutatja be 20 éves korától, hogy hogyan küzdötte föl magát az amerikai tőzsde-ipar egyik legbefolyásosabb cégének vezetőjévé. Leonardo DiCapriot mindenféle díjakra jelölték az alakítása miatt. A Rómeó és Júlia óta vagyok DiCaprio fanatikus, de sajna még ez az élmény sem tudta elvonni a figyelmemet arról, hogy ez a film mennyire rettentően sz*r volt. 
Spoiler következik: ennyi nemi aktust és droghasználatot régen láttam egy filmen belül (talán még sosem), a beszívottság mindenféle viselkedéses és mentális következményét nyomon követhettem, pedig egyáltalán nem érdekelt egy percig sem. Szánalmas dolognak gondolom, ha valaki csak szexszel meg droggal képes egyik napról a másikra tengődni és az életben semmi de semmi más öröme nincs. De nem ez dühített föl a legjobban, hanem az, hogy nem volt a filmnek semmi mondanivalója. A főhős minden felelősségre vonást megúszott, és a végén pontosan ugyanazt csinálta, mint a legelején. Semmi jellemfejlődés (na jó, egy rövid időszakra leszokott a drogokról meg a piáról), semmi tanulság. Ez a film nem közvetített semmilyen értéket. Vagyis értéktelen.
Ha nagyon röviden kell összefoglalnom a lényegét, akkor azt mondanám, hogy ez a film ugyanaz, mint a Sebhelyesarcú, csak nem kubai menekült, hanem amerikai hülyegyerek verzióban.

2 megjegyzés:

  1. Nekem nagyon nagyon tetszett a film., majdnem tokeletes! Az teny hogy nincs jellemfejlodes, de nekem nem hianyzott... Mindenkeppen erdekes a scarface hasonlat es van is benne valami, utalasok is vannak a filmben ra! Egy jelenet idegesitett csak igazabol de a tobbi zsenialis volt! Viszont nagyon kenyelmes moziban vagy otthon tessenek megnezni, mert harom ora...

    VálaszTörlés
  2. Ez az értékelés nagyon durván rávilágít arra, -Zs- és én mennyire másképp látjuk a világot. Eddig semmi ingerenciám nem volt megnézni ezt a filmet, de most megjött a kedvem hozzá, én ugyanis kifejezetten kedvelem a jellemfejlődésmentes történeteket, mert szerintem a nagy pálfordulatoknál sokkal életszerűbbek. Persze ettől még lehet, hogy tényleg szar lesz a film, de abban biztos vagyok, hogy ha így lesz, akkor számomra nem emiatt.

    VálaszTörlés