Rango

Talán a legszebb animációs film, amit eddig láttam. A környezetről készült rajzok iszonyú aprólékosak, valósághűek, gyönyörűek, és a szereplők mimikája és szájmozgása is meglepően realisztikus. Maga a grafika egyszerűen olyan profi, amilyenre nem is számítottam, pedig eléggé nem áll távol tőlem a számítástechnika világa.
A zene és a szöveg ugyancsak a tökély közelében jár. A betétdalok hangzásra és mondanivalóra is zseniálisak. Nem tudom, milyen a magyar szinkron, de az eredeti Johnny Depp - Isla Fisher - Bill Nighy trió elég überelhetetlennek tűnik.
Mindössze két problémám volt a filmmel. Az egyik, hogy maga a sztori egy kicsit ellaposodott, amikor beindult a cselekmény, mintha a vadnyugati hangulathoz jobban illett volna a napégette, poros semmittevés. De ekkorra már annyira megszerettem a körítést, hogy ezt - és az egy-két bénább poént is - könnyű szívvel megbocsátottam neki. A másik, hogy sok szereplőről nem tudtam meghatározni, milyen állatok, ráadásul mindeközben ők emberekként hivatkoztak magukra és a valódi - úgy értem, civilizált világban élő - emberekre egyaránt. Képzavar.

Aki hangulatfestő trailerre vágyik, az ide kattintson, aki a hivatalos, cselekménygazdag előzetesre kíváncsi, annak erre tessék.

Egy kicsit elkezdtem kutakodni YouTube-on a filmmel kapcsolatban, és teljesen ledöbbentem, amikor olyan videókba botlottam, ahol bepillanthattam a szinkronizálás folyamatába. Körülbelül 10 évvel ezelőtt jártam egy magyar szinkronstúdióban, ott egy néhány négyzetméteres, egészen sötét szoba közepén állt két mikrofon, és egy képernyőn futott a rajzfilm, amin dolgoztak a színészek. Manapság az óceán túloldalán ez így zajlik:Összességében a film annyira bejött, hogy még A Karib-tenger kalózaihoz is meghozta a kedvem (lévén azonos a főhős és a rendező), pedig több mint tíz éven át kitartóan nem érdekelt. Kíváncsi leszek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése