World War Z

Igen ritkán járok moziba, pláne hollywoodi remekműveket megtekinteni, hébe-hóba látott barátok azonban olyan hülyeségekre is rá tudnak venni, mint hogy zombis filmen izguljunk éjszakába nyúlóan.

A sztori az, hogy Brad Pitt egy korábban amerikai állami szervnél dolgozó visszavonult szuperhős, akit a külső körülmények rákényszerítenek, hogy idilli családi életéből kizökkenve újra szuperhősködjön egy utolsót. A külső körülmény jelen esetben az, hogy ismeretlen eredetű vírus támadta meg (nyilván) az egész bolygót, aminek eredményeképpen másodpercről-másodpercre tömegesen válnak zombikká szegény ártatlan emberek. Brad Pitt dolga, hogy megmentse az egész emberiséget, méghozzá úgy, hogy totál laikusként rájön, mi okozza a vírust és mi az ellenszere. Vajon sikerül neki?



A bárgyú sztori ellenére egészen tetszett a film. Ezen sokat dobott, hogy a zombik hangja néha olyan szörnyűséges volt, hogy libabőrös lettem tőlük, ezzel a borzongással ellentétben a filmzene vissza-visszatérően a Muse Isolated System című dala volt a zenekar legújabb albumáról, ami mozis körülmények között különösen szépen szólt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése