Kiugróan jó filmkezdések

Azt hittem, három olyan filmkezdés van, ami első látásra annyira tetszett, hogy azóta is tartogatom a fejemben az emléküket, de kiderült, hogy csak kettő, most azonban mégis hármat mutogatok. Micsoda izgalom!

Az első olyan élményemet, hogy egy filmnek ezt a részét is jól és kreatívan meg lehet csinálni, 16 évesen szereztem a Dead Man on Campus (magyarul Egy hulla a szobatársam) c. amerikai vígjátéknak köszönhetően, ami egy irtó nagy marhaság, de az akkori énemet nyilván lázba hozta az egyetemi közeg és a kollégista életmód és a lázadás szelleme. No, meg az sem elhanyagolható tényező, hogy rá voltam cuppanva Mark-Paul Gosselaarra. Trailer erre.



Egy frissebb szerzemény a Juno c. szintén amerikai vígjáték főcíme 2007-ből. Ennek a filmnek külön erénye, hogy nem csak ez a dal, hanem az egész soundtrack kitűnő. Egyébként egy kamaszként véletlenül teherbe esett lány kínos 9 hónapjáról szól, trailer itt.


A plusz egy kakukktojás pedig a Sherlock Holmes, aminek a végéről azt hittem, az a főcím volt, de végül is mindegy, a lényeg, hogy nagyon jó a grafikája és a hangulata, különösen első látásra. Íme a trailere is, hátha kedvet kaptok, mert a három most említett film közül mai énemmel ezt tartom a legjobbnak.



Ha a ti fejetekben is vannak kiugróan jó főcímek, vagy minek hívják a filmek kezdetét - vagy akár végét -, akkor írjátok meg, jó lenne összegyűjteni őket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése